© 2013 - 2020, FirmaGuide.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media. - Kontakt oss - Sidekart
Annonse
Etablere firma
Hvordan starte et firma?
Les vår artikkel om hvordan man starter et firma. Når du skal starte firma må du velge en selskapsform som gir deg og din bedrift de beste rammebetingelsene.

Vil du bli artikkel forfatter for FirmaGuide.no? - Kontakt oss!


Hvordan starte et firma
Beste Nettbutikk
Eiendomsmegler.no
Hvordan starte et firma?
Som ny innenfor firmadrift har man som regel mange spørsmål. I oppstarten er det viktigste å ha realistiske planer, samt det å velge riktig selskapsform. Vi hjelper deg på vei.

I 2012 ble det innført gunstige regler for opprettelse av aksjeselskap. Dermed er selskapsformen NUF ikke lengre aktuell for de fleste. For deg som skal drive smått for deg selv anbefaler vi å opprette et enkeltmannsforetak, men da blir firmaets økonomi en del av din personlige, og du er ansvarlig for eventuell gjeld.

Det sikreste er å opprette et aksjeselskap, hvor du selv ikke har ansvaret for bedriftens økonomi. Her har du også gode krav til sosiale goder, samt skattebetingelser som er langt bedre enn i et ENK. For å opprette et AS krever det at du sender inn og fyller ut en del papirer, men hele prosessen har blitt langt enklere enn tidligere.

Registreringen foregår på Altinn. De har også laget en omfattende guide som tar for seg de viktigste punktene før oppstarten, hvordan du registrerer deg og videre drift av firmaet. Vi anbefaler også at du setter bort regnskapet dersom du ikke har tid til å selv sette deg inn i hvordan det gjøres.

Les også om: Nordiske oppstartsbedrifter
FIrma Guide
Firma Guide