© 2013 - 2020, FirmaGuide.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media. - Kontakt oss - Sidekart
Annonse
valg av selskapsform
Hvordan velge riktig firma?
Les vår guide om hvordan man velger riktig selskapsform. Når du skal starte firma må du velge en selskapsform som gir din bedrift de beste rammebetingelsene.

Vil du bli artikkel forfatter for FirmaGuide.no? - Kontakt oss!


Velg riktig firma
Beste Nettbutikk
Eiendomsmegler.no
Hvordan velge riktig firma?
For deg som skal starte opp et nytt firma vil det være viktig å velge den rette selskapsformen for din drift. Uten å vite hva du driver med er det vanskelig for oss å hjelpe deg nøyaktig, men vi kan si på generelt grunnlag hva som er anbefalt.

Etter at regjeringen endret reglene rundt opprettelse av et AS behøver du nå kun 30 000 i startkapital, samtidig som alle selskaper med inntekt under millioninntekt ikke behøver revisor til å godkjenne regnskapet. Dermed vil ikke selskapsformen NUF (Norskregistrert Utenlands Foretak) være aktuelt for de fleste lengre.

Hvis du driver med business i begrenset omfang er det lettest å drive et enkeltmannsforetak. Her er det ingen regnskapsplikt og man behøver ikke å holde årlige generalforsamlinger eller betale noe for å starte opp. Dog er det viktig å nevne at det er kun AS og NUF som gir sosiale goder, og disse formene har også langt bedre skattebetingelser, da alt av inntekter i et ENK beskattes.

Når det kommer til risiko stiller du langt sterkere ved AS og NUF, der innehaveren ikke har noe personlig ansvar for bedriftens gjeld. Et enkeltmannsforetak er for mange inngangen til bedriftverden, men når man vokser seg stor bør man vurdere å bytte selskapsform.

Bedriftsfinansiering ved oppstart av AS, NUF og ENK
Hvordan velge riktig firma
Firma Guide