© 2013 - 2020, FirmaGuide.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media. - Kontakt oss - Sidekart
Annonse
Artikkel
Beste Nettbutikk
Eiendomsmegler.no
Firma Guide
Pass på sikkerheten til det du kanskje ikke tenker på – som skriveren
I dag handler alt om smarte enheter som er på nett hele tiden, det smarte hjemmet og det ganske vage begrepet «internet of things». Det finns alt fra smarte vaskemaskiner til kaffemaskiner som kan startes på distanse eller hele hjem som kan styres fra mobilen.

Klassisk datautstyr, som for eksempel skrivere, er også konstant på nett.

Der man i gamle dager var nødt til å koble til med egne ledninger til skriveren, eller kompliserte egne servere og nettverk, er det nå mulig å bare legge inn passordet til det trådløse nettverket hjemme og begynne å skrive ut.

Det er kjempeenkelt, finn blekkpatroner her hvis du trenger det, men det kan også lønne seg å bruke noen minutter på sikkerheten til skriveren.

Skriveren er en egen server, og den må sikres
Enkelheten og muligheten å hele tiden være på nett kommer med en pris, og skriveren hjemme er i aller høyeste grad tilgjengelig også utenfra. Derfor er det viktig å sikre den, med gode passord og eventuelle innstillinger i lokale brannmurer og andre sikringstiltak.

Man skal selvfølgelig ikke være redd for å bruke skriveren hjemme, men noe som er lett å glemme er at skannede dokumentere også kan være tilgjengelige for noen med uærlige hensikter.

I et tenkt scenario er det jo til og med mulig at brukeren har skannet inn passet sitt, og at denne informasjonen kommer på avveier med identitetstyveri som resultat.

De aller fleste skrivere har da søkelys på enkelhet og brukervennlighet, men for å få på plass skikkelig sikkerhet kan det være nødvendig å gå litt mer i dybden.

Du må ofte inn under «Avanserte innstillinger» eller tilsvarende for å få mulighet til å endre eller skru av funksjoner som du kanskje ikke har behov for, og som da like gjerne kan deaktiveres for å redusere kompleksiteten og sårbarheten for eksterne angrep.