© 2013 - 2020, FirmaGuide.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media. - Kontakt oss - Sidekart
Annonse
Artikkel
Beste Nettbutikk
Eiendomsmegler.no
Firma Guide
Derfor er Tyskland fortsatt så viktig for Norge
Tyskland er på noen måter en litt anonym handelspartner, og kanskje ikke like spennende som enkelte andre land som USA eller Kina. Men Tyskland er et ekstremt viktig land for Norge, både når det gjelder import og eksport.

Dessverre er tysk ikke det mest populære fremmedspråket, og litt mer eksotiske språk som spansk er mer populære. Derfor er det noen ganger også behov for en norsk tysk oversetter, spesielt i forbindelse med avtaler med litt mindre tyske selskaper.

Tyskland er en av Norges viktigste handelspartnere
Hvis man spør noen på gata om hva vi egentlig kjøper og selger fra og til Tyskland, er det sannsynligvis gass fra Norge og biler fra Tyskland som bli svaret. Samtidig finnes det selvfølgelig mye mer enn bare dette:

  • Tyskland er i toppen blant land vi importerer fra. Det handler ikke bare om biler, spesielt med tanke på konkurransen fra elbiler fra andre land, men også i stor grad om andre maskiner og teknisk utstyr.

  • Omtrent 70 % av norsk eksport går til landene i EU, og blant dem er Tyskland da også helt i toppen. Det handler om energi, i form av olje og gass, men dessuten også andre råvarer og fisk.

  • Dessuten knyttes de norske og tyske økonomiene sammen av andre investeringer og eierforhold. Det finnes for eksempel flere sammenkoblinger av de to strømnettene, og dessuten et dypt samarbeid innenfor forsvarsindustri.

  • Oljefondet, eller Statens pensjonsfond utland, har investert omtrent 500 milliarder i Tyskland – og i tillegg til dette kommer selvfølgelig en rekke private norske investeringer i Tyskland, og omvendt tyske investeringer i Norge.

Dessuten er Tyskland et viktig land for Norge når det gjelder alt fra kultur til mat og ferier. Det er mange nordmenn som nyter av god riesling og tysk mat, men i forhold til ferier i Tyskland finnes det definitivt rom for mange flere norske turister i Tyskland, og ikke bare tyskere i Norge.